Dummy camera's onderscheiden van echte beveiligingscamera's

Dummy camera’s kunnen preventief werken tegen diefstal of vandalisme. Maar vaak zijn deze dummy camera’s goed te onderscheiden van echte beveiligingscamera’s en dienen ze niet waar ze voor worden opgehangen. Een geoefende inbreker kan een dummy camera gemakkelijk onderscheiden van een echte camera. Uwcamerabeveiliger vertelt u graag hoe dummy camera’s te onderscheiden zijn van echte camera’s.

Kabels

Wij zeggen het bij elke installatie: bekabel je beveiligingscamera met een internetkabel. Op die manier heb je de meest betrouwbare verbinding. Je bent namelijk niet afhankelijk van draadloze netwerken, routers of wifi verstoorders. Om die reden moet het logisch zijn dat er een kabel op een of andere manier naar de camera loopt. Hoe je dit weet? Je ziet dit aan de fysieke kabel, aan een mantelbuis die naar de camera loopt of via een logische plek achter de muur langs. Hoe dan ook: de professionele installateurs van beveiligingscamera’s zullen camera’s alleen maar ophangen met behulp van kabels.

Weten wat camera beveiliging kost?

Uiterlijk

Een dummy beveiligingscamera kun je ook herkennen! Het is namelijk gemakkelijk om te zien, bijvoorbeeld aan het merk op de camera. Vaak zie je op de beveiligingscamera een merk staan, bijvoorbeeld ‘Dahua’, ‘Bosch’ of ‘Hikvision’. Sommige installateurs kenmerken de beveiligingscamera ook door een eigen sticker. Dummy camera’s hebben vaak niets: geen merkje, geen sticker. Ook een sticker met relevante productinformatie is er niet. Door het ontbreken van deze kenmerken kun je er nagenoeg altijd vanuit gaan dat je te maken hebt met een dummy camera.

Locatie

Tot slot de locatie. Vakspecialisten weten waar de beveiligingscamera’s opgehangen moeten worden. Dummy camera’s hang je meestal zelf op, waardoor de plek waar deze komt te hangen vaak onlogisch is. Installateurs van beveiligingscamera’s kennen de kijkhoeken van de camera’s. Zij zullen zorgvuldig de locatie bepalen van een beveiligingscamera, waarbij een zo groot mogelijk oppervlak wordt gefilmd. En in praktijk blijkt dit vaak een andere locatie te zijn dan de doe-het-zelf klusser uitkiest.

Bovenstaande drie redenen geven aan waarom dummy camera’s gemakkelijk te herkennen zijn. Wij pleiten er daarom voor om een installatie met echte beveiligingscamera’s te overwegen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden! Ook kunt u terecht op onze “Pakket samenstellen” pagina.

Onze oplossingen
Agrarisch

IP-beveiliging binnen de agrarische sector zorgt voor zorgelozer ondernemen. Wij hebben veel boeren in de regio Ommen mogen voorzien van IP-camera’s. Zij kunnen op afstand, via de smartphone, zien wat er in de afkalfstal gebeurd.

Thuis

IP-camera’s moeten natuurlijk doen waar ze voor gemaakt zijn: beveiligen! In tegenstelling tot de analoge systemen is het beveiligingen met IP-camera’s vele malen beter: jij hebt altijd en overal via je smartphone inzicht in je beelden.

Retail

Bewaken is het hoofddoel van IP-camera’s. Maar wist je ook dat je met een IP-camera kunt meten hoeveel klanten er in jouw winkel of jouw bedrijf komen? En dat deze camera’s zelfs het gedrag dat klanten vertonen kunnen meten?

Ben jij eigenaar of manager van een camping? Of ben jij nauw betrokken bij de recreatiesector? Camera's kunnen een toegevoegde waarde leveren op het gebied van beveiliging, maar ook het verzamelen van data middels Artificial Intelligence

Sportclub

Veilig sporten: dat wil iedere club voor haar leden. Maar hoe waarborg je een veilige omgeving? Een camera in de kantine of in andere accomodaties verhoogt de veiligheid van zowel je eigen leden, als de bezoekende leden.

Toegang

Van simpele deurbellen tot intercomsystemen. Wij installeren jouw toegangscontrole aan de (voor)deur van A tot Z! Automatisch je deur openen op afstand? Geen probleem! Onze slimme sloten bieden daar een oplossing voor.

Wij installeren met kennis en vakmanschap

Wij maken graag gebruik van alle opties die een IP-camera te bieden heeft. Waar de traditionele installateur stopt, begint ons specialisme. Camera’s waar je dus écht wat aan hebt (in het donker).