Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele meest gestelde vragen die wij krijgen. Klik op de vraag om het bijbehorende antwoord te lezen. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan het formulier in en we laten je het antwoord weten.

Wil jij graag weten wat je allemaal mag met camerabeveiliging in het kader van de AVG-wet? Wij vertellen het je in onderstaande alinea’s.

Volgens de wet mag iedereen een camera aan zijn gevel hangen of een deurbel plaatsen met daarin een camera. Dit mag zolang je eigen terrein of eigendommen filmt. De wetgeving is pas van toepassing wanneer je een gedeelte van de stoep of straat filmt, of een deel van het terrein van iemand anders.

In de wet autoriteit persoonsgegevens staat, over camerabeveiliging en de AVG, het volgende: “Wie een camera ophangt, moet ervoor zorgen dat de camera zo min mogelijk gericht is op de openbare weg of op eigendommen van anderen” (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/foto-en-film/cameratoezicht-en-rond-woningen). Dat is natuurlijk een breed begrip, maar er zijn tal van mogelijkheden om het terrein van iemand anders te vermijden.

Je hebt uiteraard draadloze camera’s: die zijn een stuk mobieler. Echter raden we die af wanneer het gaat om diefstal, vandalisme, inbraak of brandstichting. Lees hiervoor ook het volgende artikel. Verder is in slimme camera’s de mogelijkheid om delen van beelden te verbergen. Hierdoor wordt er niks opgenomen van de openbare weg of eigendommen van iemand anders. Daarnaast kun je natuurlijk ook overleggen met je buurman of buurvrouw of zij het goed vinden dat je een camera plaatst. In veel gevallen merken we dat zij er ook baat bij hebben.

Wil je meer weten over wat de AVG zegt? Of wil jij een installatie laten doen door een vakkundige partij die weet wat de AVG van camerabeveiliging vraagt? Dan ben je bij uwcamerabeveiliger.nl bij het juiste adres.

Wanneer kies je voor een bedrade, en wanneer voor een draadloze IP-camerainstallatie?

Dat hangt sterk af van het doel dat je voor ogen hebt met de camera installatie. Hieronder hebben we een aantal doelen opgesomd met daarachter onze aanbevelingen:

 • Preventie tegen diefstal, vandalisme, inbraak of brandstichting? In deze gevallen raden we je aan altijd voor een bedrade installatie te kiezen. Criminelen kunnen gebruik maken van ‘wifi-jammers’ (wifiverstoorders). Deze apparaten onderbreken het WiFi signaal en zorgen ervoor dat je draadloze camera’s niet meer werken waardoor je geen beelden hebt van de criminelen of de vernielingen.
 • (Tijdelijke) controle van ruimtes, stallen/schuren of buitenplaatsen? Wij raden aan om dit bekabeld aan te leggen. Een WiFi camera is ook een optie, maar onze ervaring is dat een bekabelde installaties stabieler en storingsvrijer is. Belangrijk! Om WiFi camera’s probleemloos te laten werken is een snelle en stabiele wifi verbinding nodig!
 • Specialistische IP-camera’s zoals people counter camera’s, heatmap camera’s, thermische camera’s en andere intelligente IP-camera’s? Wij raden aan deze bekabeld aan te sluiten, zodat de kwaliteit en de verbinding stabiel is. Daarnaast zullen beelden sneller getransporteerd worden naar je centrale systeem/recorder.

Zeker. De recorder kun je aansluiten op internet. Wij zorgen dat dit altijd veilig geïnstalleerd wordt. Wanneer dat eenmaal klaar is, kun je overal ter wereld, waar je de beschikking hebt over internet, de beelden van je IP-camera’s bekijken op je telefoon. Let op: je bent wel afhankelijk van de stabiliteit en de snelheid van je internetverbinding of dit goed werkt.

De IP-camera’s hebben een toevoer van stroom nodig, maar je hoeft geen apart stroompunt te maken. De IP-camera’s worden gevoed met PoE, Power over Ethernet. Dit wil zeggen dat de recorder, via de internetkabel, de camera voorziet van stroom. Zo hoeft je geen apart stopcontact te maken bij je camera!

Absoluut, als je computer in hetzelfde netwerk zit kun je via de SADP tool het IP-adres van je recorder achterhalen. De SADP tool is hier te downloaden. Je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord en je kunt je beelden via je computer benaderen!

Om de camera’s te kunnen bekijken op je computer, zijn een aantal dingen belangrijk:

 1. Download de SADP tool
 2. Ga naar het IP-adres wat in de SADP tool wordt weergegeven
 3. Let op! Open dit IP-adres in Internet Explorer
 4. Download de plug-in: dit is om de beelden weer te kunnen geven in de browser
 5. Het kan zijn dat je de verificatiecode nog moet invullen. Deze heb je gekregen van ons. Deze vul je in bij configuratie -> lokaal
 6. Ga naar het live-beeld. Druk rechts onderin op de play-knop. Als het goed is heb je nu beeld

Het kan zijn dat je de browser nog even opnieuw op moet starten om de beelden te kunnen zien.

Zeker, de IP-camerainstallatie is een op zichzelf staande installatie waar je beelden kunt laten opnemen op een recorder. Wil je de beelden benaderen via internet? Dan is een 4G-router noodzakelijk. Ook dit kunnen wij faciliteren

Een IP-conflict wil zeggen dat twee apparaten ‘dezelfde naam’ hebben in het netwerk: dus hetzelfde IP-adres. Het kan zijn dat dit voorkomt als je een apparaat aan zet en tegelijkertijd een melding hoort vanuit je recorder. Komt dit voor? Dan reserveren we IP-adressen voor je camera’s: dit is simpel te verhelpen. Let op! Laat dit wel doen door een IT-specialist. Zij weten hoe je het beste IP-adressen kunt reserveren.

Dat komt door het verschil in main- en substream. De mainstream is de ‘hoofdweergave’. Bij een weergave van 1*5 wordt er 1 mainstream weergegeven en 5 substreams. Hierdoor is er verschil in kwaliteit. Bij een 3*3 weergave zijn het allemaal substreams en is de kwaliteit gelijk. Dit heeft te maken met de bandbreedte. In het scherm van de camera kun je zien welke stream weergegeven wordt.

Volgens de wet mag je beelden van camerabeveiliging 28 dagen opslaan. Meer informatie hierover vind je hier.

Het is goed om je IP-camerainstallatie goed te onderhouden. Maak daarom je camera’s regelmatig schoon. Doe dit met een vochtig doekje, dus niet met een tuinslang en veel schoonmaakmiddel.

Wil je voor een langere tijd spinnenwebben voorkomen? Gebruik dan HG X spray tegen zilvervisjes. Wanneer je dit op je camera’s spuit, kan het zijn dat je voor een lange periode de spinnenwebben kwijt bent en ongedierte weg houdt.

Daarnaast is het mogelijk om niet de IR te gebruiken in de camera, maar een losse lamp verderop te plaatsen, die het IR-licht versterkt. Let wel op: het liefst moet dit een slimme IR straal zijn. IR-licht weerkaatst en daardoor kan het zijn dat er enorme reflectie plaatsvindt i.v.m. overmatig IR-licht. Daardoor moet je een lamp kiezen waarvan het IR licht te dimmen is.

Tijdens het onderhoud van de IP-camerainstallatie voeren we verschillende werkzaamheden uit:

 1. Schoonmaken van de camera’s
 2. Checken van alle connectoren
 3. Nakijken van de bekabeling
 4. Status van de NVR checken
 5. Status van de harde schijf in de NVR checken
 6. NVR instellingen checken
 7. Updaten van uw IP-camerainstallatie
 8. Beantwoorden van vragen (ook voor en na het onderhoud)
 9. Back-up’s maken

Wij maken een onderhoudscontract op maat. Wilt u hier meer informatie over? Klik dan hier om informatie op te vragen, of klik hier voor de tarieven